måndag 20 april 2009

Kanske dags att skaffa hund?


När jag var sju år så skaffade pappa och mamma vår första Vorsteh. Han döpte vi till Hampus och var en familjemedlem i 13 år. Minns än idag när han var så gammal och trött så vi fick hjälpa honom ut för att göra toalett. Hampus var en otroligt bra jakthund och dessutom stark som draghund. Efter honom blev det några kullar och därav våran andra vorsteh som hette Moni. Moni är farmorsmor till tiken Zally som är mamma till dessa små rackare.

Korthårig Vorsteh, vad tror ni?

5 kommentarer:

 1. Åååh, de är ju de finaste hundarna Anders!! Och som valp bara helt oemotståndliga. Vi går också i väntans tider på en sån där liten krabat kan man säga=) Perfekt hund om man vill motionera mycket med den och ännu bättre om man är intresserad av jakt ju (har liiite svårt att se mig själv gå med bössan, men man ska aldrig säga aldrig;)

  Kramar till dig

  SvaraRadera
 2. Ha ha, har du bara lagt upp en bild och inget mer?;) Ja, alla valpar är fina! Livet med hund är så annorlunda än utan, så otroligt givande, roligt, fartfyllt, joggigt, krävande m.m. Fundera en, två och flera gånger innan man tar ett beslut. Men när man väl känner sig redo och man tagit hänsyn till alla uppoffringar man måste göra och det ändå blir ett ja..ja, då är det bara att köra! :)

  SvaraRadera
 3. Snacka om att jag verkligen kommer ihåg Hampus! De är såå söta. Det krävs dock mkt mkt energi och vorsteh är inga lätta hundar att ha, men du har god vana och är inte den som hoppar in i nåt utan att tänka efter.
  Ha de gott mannen!

  SvaraRadera
 4. Håll me Krille, inte att jag minns Hampus men att hundar överlag vilken ras man än väljer är energikrävande. Vissa behöver massa stimulans, vissa massa motion, vissa en tydlig ledare och de flesta hundar behöver alltihop:)) Men när man väl bestämt sig och verkligen är redo för att lägga ner all tid och kraft på hund är det underbart! Mitt liv utan hund är meningslöst och platt samtidigt som man får göra uppoffringar, prioriteringar, ständigt är upptagen och man kan även glömma de där dagarna man bara vill vara inne. Tur varken jag eller du Anders gillar såna dagar;))

  SvaraRadera
 5. Som en snart blivande ägare till en vorsteh är det roligt att höra andras erfarenheter av att ha hund. Och som du understryker Emma, så är det viktigt att man tänker igenom noga om man tycker det är värt all tid och all uppoffring som krävs för att hunden ska må bra. Vi har i alla fall kommit fram till att vi tycker det är värt det och vi ser nu fram emot att få ta emot vår lilla hanvalp i mitten av juni. Eftersom jag redan nu gärna tar långa morgonpromenader, springer i skogen, åker skidor, cyklar och i största allmänhet trivs med att vara ute och röra mig så känns inte det momentet som någon uppoffring direkt. Däremot är det ju en del annat man får lov att prioritera bort, speciellt medan hunden är liten. Men jag ser det som en utmaning och ett roligt arbete att få uppfostra vår hund tillsammans och tillbringa mycket tid med den. Livets utmaningar är ju det bästa med själva livet!!=)

  SvaraRadera