fredag 20 november 2009

Borta bra men hemma bäst

Efter tre veckor på Bali har jag efter en obegripligt lång flygresa hamnat framför datorn och försöker få ordning på livet igen. Resan har varit underbar i många hänseenden. Värme, sol, bad, surfning och en massa god billig mat. Tänk dig att betala 20:- för en ca 200g grillad tonfiskfile med ris och grönsaker. Eller kyckling med nudlar, stekt ägg och grönt för 8:-, helt enligt tallriksmodellen ;). Skulle kunna leva ett år på en månadslön. Vi bodde i staden Kuta och tillbringade en hel del tid på surfstranden Kuta Beach. Vattnet var kristallblått och vågorna var perfekta. Däremot var de strandsäljare och småbutiksägarna en pina den första veckan innan vi fått tillräckligt mycket färg på kroppen samt lärt oss att ignorera ord som, "hello boss", "big boss", "hey mate" och "massage"! Trotts dessa små irritationsmoment var självklart resan en upplevelse i stor bemärkelse. Om ni gillar att resa, leva billigt och surfa är Bali ett smultronställe.

Men som alltid när det gäller mig trivs jag bäst hemma. Den tryckande värmen är inte riktigt min melodi och nu uppskattar jag ännu mer att klä på mig lite extra och trotts att det småduggar ute och allt känns grått har Sverige mitt hjärta.

Härliga surfvågor på Kuta Beach

De två viktiga under denna resa, enligt en av mina vänner

Jag och Johan i sarong efter besök i tempel. Kvinnor som hade menstruation var strängt förbjuden att besöka templen. Undrar hur det kontrolleras?

Otroligt vacker natur

Maträtten nasi goreng vid stranden, kyckling, ris och ett stekt ägg jag redan ätit upp. Kostade 7:-

Grillad tonfisk med ris och grönsaker, 17:-

Solnedgångarna var otroligt vackra

8 kommentarer:

 1. HEJ VÄNNEN!

  Åh vad härligt för dig! Förstår att du längtade hem till J och att J nog saknat dig en massa!:)
  Hoppas vi hörs något snart!

  Ta hand om er och ha en underbar helg.

  KRAMAR från oss

  SvaraRadera
 2. Hej vännen! En härlig resa var det, men som sagt är det väldigt skönt att vara hemma igen. Hoppas ni har det härligt i familjen.

  Klart vi hörs snart!

  Kramar tillbaka från oss

  SvaraRadera
 3. Hej vännen Välkommen hem... Förmodar att du haft en underbar resa.... men som du skrev borta bra men hemma bäst... :-)
  Hoppas allt är bra med er alla å att magen växer på sambon å att hon mår bra å så...
  Funderar skarpt på att komma ner nått här framöver, får se hur det blir, har inte bestämt något med min moster än men jag hör av mig om/när de närmar sig.... tills dess så får du ta hand om dig å kärleken å den lille i magen på J... *kram kram* // Viktoria

  SvaraRadera
 4. Hej Viktoria! Allt är fint här och längtan är stor. Hör självklart av dig om du kommer ner till Gävle så träffas vi. Hoppas att allt går bra för er med.

  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Välkommen hem min gode vän! There is no place like home och förmodligen i famnen på en växande fästmö :). Tiden i Bali verkar ha varit under all belåtenhet! Kommer ni att fira julen därnere eller kommer ni upp till Umeå? Ha de bäst Anders! Massor med kramar!

  SvaraRadera
 6. Tack Chrille, ja det är härligt att vara hemma igen. Vi kommer upp till Umeå under Julen. Ska bli riktigt roligt att träffa familj och vänner. Hoppas att det är bra med dig.

  Kram vännen

  SvaraRadera
 7. Hej Anders! Man blir sannerligen sugen på Bali när man läser det du skrivit om vistelsen där, och vad billigt! Visste inte att det var så billigt.
  Förstår dock att det var minst lika skönt att komma hem till Sverige, din älskade och det älskade som komma skall.

  Ska ni hem nåt till jul?? Skulle vara jätteroligt om vi kunde ses då!!

  Många Kramar

  SvaraRadera
 8. Hej Stina! Vi åker hem den 22:a och stannar en vecka i Umeå. Vi kan väl höras så ser vi om det finns tid. Hälsa sambon.

  Kraaam

  SvaraRadera