torsdag 19 februari 2009

Det är otroligt hur vår motivation visar sig


Det är underligt hur drivkraften egentligen infinner sig när vi tycker det är roligt och givande att göra något. Jag träffade en tjej för en tid sedan som hade så svårt att motivera sig till att träna. Hon tyckte att det inte fanns någon tid och att hon upplevde att det var brist på tid som hindrade henne. Efter en stund in i samtalet fick jag reda på att hon var arbetslös och höll på att söka jobb, och till slut kom vi fram till att hon egentligen hade hur mycket tid som helst. Problemet var att hon inte tog sig för att göra något gjort över huvud taget. Det tyckte jag var konstigt och jag frågade vad hon upplevde vara roligast att göra under veckorna. Det var festerna och gå på krogen. Jag frågade om hur ofta hon tyckte att det inte fanns tid till att gå på krogen, svaret var aldrig. När jag berättade för henne att det är där hon har sin drivkraft, sin motivation, blev hon häpen.

Det spelar egentligen ingen roll hur motivationen ter sig, det är skrämmande lik hos alla människor. Men vart drivkraften finns är den svåra frågan och det som skiljer oss. Hur kommer det sig att denna tjej utan minsta tvekan kan ta sig utan minsta tvekan i -20 graders kyla ner till centrum, handla kläder, gå på systemet, spendera två timmar för att göra sig i ordning och ta bussen eller promenera till den fest hon ska till och därefter festa fram till tre på natten… MEN har inte tid till att gå lämna in en jobbansökan till en arbetsgivare. Anledningen var rädsla. Hon var rädd att få ett negativt besked och att känna sig otillräcklig.

Märk väl att detta inte handlar om att personer ska söka jobb. Detta är ett perfekt exempel på hur vår inre drivkraft kan visa sig utan att vi reflekterar över det. Alla personer har inre drivkraft, det är bara svårt att identifiera den och plocka fram den när vi känner att vi behöver den.

Fortsättning följer... "den goda kampen"

2 kommentarer:

 1. Mycket bra inlägg!!!
  Har ingen mobil nu men kolla hur du har de nästa lördag=)

  Kram och ta hand om dig vännen

  SvaraRadera
 2. Jag är redo om jag får veta vad vi ska hitta på?

  Kram

  SvaraRadera